אורז אדום בנוסח יענו הודי

כשגרתי בבית של ההורים, אחד המאכלים השנואים עליי היה האורז. אמא תמיד הייתה מכינה אותו מפוצץ בכורכום, נטול תבלינים אחרים, ותמיד מגיע כבלוקים קשים. לא כיף.
אין לי מושג מה זה אוכל הודי. ההיתקלויות הבודדות שלי בו כללו ביקור אחד במסעדת אינדירה בת"א, שהשאירה רושם.. תמוה. לא כזה שגרם לי לרצות עוד, בכל אופן.

על כן, לא ברור לי למה החלטתי לנסות את השילוב הזה של אורז-קרם קוקוס-קארי.

המצרכים:

  • כוס אורז אדום (אפשר גם מלא או לבן, אבל הוראות הבישול הן עליכם!)
  • פחית קרם קוקוס (אפשר גם חלב קוקוס למי שרוצה לדלל את הקלוריות, אבל הרוטב יצא דליל בהתאם)
  • שני גזרים
  • בצל גדול
  • חבילת ערמונים מבושלים (100 גר')
  • אבקת קארי
  • שמן זית
  • תבלינים נוספים לבחירתכם: מלח, פלפל, שום גבישי, ציפורן טחון, אגוז מוסקט טחון.
מי שממש ממש שונא כל דבר שקשור לקוקוס, יכול להשתמש בשמנת מתוקה לבישול.

הכנות: קצצו את הגזרים, הערמונים והבצל בקוביות יפות. בגלל שלגזר יש זמן בישול\טיגון די ארוך, אני אוהבת לדחוף אותו למיקרוגל ל-3 דקות. הוא יוצא רך וטעים ויותר טוב מזה – לא מבזבז לי את הזמן.

נתחיל מהאורז: הרתיחו קומקום מלא במים, ובמקביל שימו סיר על האש עם 2 כפות שמן זית. שפכו את האורז לתוך הסיר וטגנו אותו כ-2 דקות. הטיגון עוזר לקצר את זמן הבישול. פחות או יותר בזמן הזה, המים ירתחו. שימו 2 1/4 כוסות מים לכל כוס אורז, והמשיכו לבשל על אש גדולה (כן, אני יודעת שעל האריזה כתוב להנמיך את הלהבה!). אני נוהגת לערבב פעם ב-4 דקות, ושאר הזמן לכסות את האורז.
בערך אחרי 17 דקות, האורז יתחיל להפגין סימני מצוקה בדמות "נגמרו לי המים! הצילו!":

תעזרו לאורז בכוס מים נוספת מהקומקום המלא-לשעבר שלנו. אחרי עשר דקות נוספות של בישול על אש גבוהה יקרה מצב דומה, אבל טעימה תעזור לכם להבין שהאורז כמעט כמעט מוכן. ברגע זה ממש כבו את האש, שימו טיימר על 20 דקות וכסו את האורז. המים שנשארו בסיר ימשיכו את תהליך הבישול ויספגו באורז. התוצאה תניב אורז מוכן, שלא מגיע בגושים (אמא, תראי ותלמדי!).


פיניש אחרון עם האורז – לסנן אותו במסננת דקה, ולשפוך עליו המון המון מים, עד שהנוזל שיוצא מתחתית המסננת שקוף.

יאללה לרוטב! בסיר רחב מחממים 2 כפות שמן זית, ומטגנים בו את הבצל, עד להשחמתו. מוסיפים את הגזר (שהוצאנו מהמיקרוגל, כן?) ומערבבים היטב. מתבלים את הגזר והבצל בקארי (כפית גדושה היא מעל ומעבר), מלח,פלפל ושום גבישי לפי הטעם. מי שאוהב ורוצה לחזק את הארומה של המנה – קורט ציפורן טחון וקורט אגוז מוסקט. ניסיתי פעם גם עם ג'ינג'ר ויצא מעולה.

כסו את הגזר והבצל בתכולתה של פחית שלמה של קרם קוקוס. ערבבו טוב והביאו לרתיחה. אחרי הרתיחה, הוסיפו את הערמונים.
ערבבו את האורז עם הרוטב, וסיימנו!

את הרוטב אפשר ומומלץ להכין במקביל לבישול האורז, אבל זה לגמרי תלוי במידת הקשב שיש לכם לבילוי הזה במטבח.
כל ניסיונותיי במתכון הזה בווריאציות שונות שלו (אורז בסמטי מלא, אטריות אורז) נגמרו בליקוקי צלחת אינטנסיביים.

PS: לכל הסקרנים, סאגת השזיפים לא נגמרה. להיפך. גם בסופ"ש הזה קנינו כמה קילוגרמים של שזיפים (בשני שקלים!!). בקרוב – קציצות שזיפים, ממרח שזיפים, פאי שזיפים, שקשוקת שזיפים ועוד! בקרוב.

תגובה אחת על הפוסט “אורז אדום בנוסח יענו הודי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *