אורז עם עוף וירקות, או עדכונים מהחזית האמריקאית

בהחלט עבר יותר מדי זמן מאז הפוסט האחרון. זה לא היה רצוני, אבל היה מחייב – תקופה לחוצה מאוד עברה על כוחותינו. בין לחץ בעבודה, מועד ב' די קשה והכנות לטיול לא נשאר לי הרבה זמן לבלוגי היקר.
בזמן הזה כמובן שבישלתי. אשתף אתכם בכמה חוויות (קולינריות יותר ופחות) מארצות הברית (וניו יורק בפרט).
סנאי!! בגדול, סנאי הוא עכבר עם זנב. ובכל זאת, אני לא חושבת שאני מסוגלת להפסיק להתלהב מהם.
יש מגוון פירות וירקות שלא רואים אצלנו הרבה. בראש ובראשונה, פירות היער. כל מה שרואים אצלנו בחנויות קפוא ומיובא. חוץ מזה, ירקות בצבעים מוזרים. תפו"א אדום, לבן ושחור (למרות שהוא די סגול).
והגזרים!
אכלנו בכמה מקומות שונים עד עכשיו. המחירים נעים בין זול מאוד (נקניקיות בלחמניה שנמכרות ברחוב) לבין מחירים סטנדרטיים לארץ.
פירות הים מאוד דומים במחיר, כשזה מגיע למסעדות. נחמד לגלות שהם קיימים גם ב-Fast Food האמריקאי, והמחירים בהתאם.

זה לא מאוכל מהיר

 כשנוסעים לחודש, שיקולי אוכל טעים\כסף הם מאוד משמעותיים. מתוך השיקול הזה הכנו ארוחה צנועה עם מצרכים מקומיים. מזהירה – ירקות במנהטן די יקרים.

המצרכים:

  • 2 כוסות אורז מלא.
  • 2 גזרים.
  • בצל גדול.
  • פלפל אדום גדול (יעבוד עם כל סוג של פלפל).
  • תערובת ברוקולי-כרוב(אפשר גם רבע כרוב וראש ברוקולי בינוני).
  • 1 קילו בשר עוף.
  • שמן זית.
  • קומקום מלא.
  • תבלינים נוספים לבחירתכם: מלח, פלפל, בזיליקום, פפריקה, כמון, שום גבישי.

הכנות: קצצו דק את הבצל, הפלפל, והגזר. במידה ואתם לא משתמשים בתערובת של ברוקולי-כרוב קצוצים, חתכו לרצועות דקות וקצרות יפות. את הבשר חותכים גם כן לריבועים קטנים, ושומרים בצד.

(כל סאגת האורז היא העתקה חסרת בושה מהמתכון הזה)

נתחיל מהאורז: הרתיחו קומקום מלא במים, ובמקביל שימו סיר על האש עם 2 כפות שמן זית. שפכו את האורז לתוך הסיר וטגנו אותו כ-2 דקות. הטיגון עוזר לקצר את זמן הבישול. פחות או יותר בזמן הזה, המים ירתחו. שימו 2 1/4 כוסות מים לכל כוס אורז, והמשיכו לבשל על אש גדולה (כן, אני יודעת שעל האריזה כתוב להנמיך את הלהבה!). אני נוהגת לערבב פעם ב-4 דקות, ושאר הזמן לכסות את האורז.

בערך אחרי 15 דקות, האורז יתחיל להפגין סימני מצוקה בדמות "נגמרו לי המים! הצילו!". תנו לו עוד שפריץ קטן, ותטעמו. סיכוי סביר שהוא כמעט מוכן. רואים בד"כ נקודה לבנה בודדה (שאריות של הקשה) על גרגיר אורז בודד  ברגע זה ממש כבו את האש, שימו טיימר על 20 דקות וכסו את האורז. המים שנשארו בסיר ימשיכו את תהליך הבישול ויספגו באורז. התוצאה תניב אורז מוכן, שלא מגיע בגושים.
פיניש אחרון עם האורז – לסנן אותו במסננת דקה, ולשפוך עליו המון המון מים, עד שהנוזל שיוצא מתחתית המסננת שקוף.

יאללה לרוטב! בסיר רחב מחממים 2 כפות שמן זית, ומטגנים בו את הבצל, עד להשחמתו. מוסיפים את הגזר ומתבלים בכלל תבלינינו לפי הטעם. בשלב זה מוסיפים 2 כוסות מים ומתבלים בשנית, בשביל ליצור "רוטב". זה יצור טעם של אידוי ולא של טיגון. לא לשכוח לערבב!

מכניסים את כל שאר הירקות בבת אחת, ומתבלים שוב. אחרי 10 דקות של ערבובים תטעמו ותגלו שכל הירקות רכים:

את העוף כדאי להכניס ממש בסוף ולתת לו מינימום זמן בתבשיל – הכניסו אותו לתוך הסיר וערבבו היטב. אפשר להפסיק אחרי שכל החתיכות לבנות לחלוטין (כ-5 דקות אחרי הכנסתו).
ערבבו את הרוטב והאורז, והמנה מוכנה.

לי זה הלך מצויין עם סלט קטן של עגבניה, עלי תרד ובצל סגול, אבל זה רק בונוס נחמד.

באורח פלא, אין לי תמונה של התוצר הסופי. אפשר לקרוא לזה עצלנות ביתית בניו יורק. מבטיחה שזה בכל זאת היה טעים.
לסיום, סנאי!!
סנאי-Out.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *