חומוס, ביתי.

(מלשון Coffee, Black)

טעים, בריא וממש ממש קל להכנה. הבאג העיקרי בתוכנית פה הוא ההשרייה. החומוס גורם לנו לחכות, וזה קצת טיזרי מצידו.

מצרכים לבישול החומוס:

  • 1/2 ק"ג חומוס (השתמשתי בזן הדס, לא חושבת שזה מאוד משמעותי)
  • כפית סודה לשתייה
  • 1.5 ליטר מים רותחים
  • כף מלח

מצרכים להפיכת החומוסים המבושלים ל"סלט חומוס":

  • 4 כפות טחינה גולמית (השתמשתי במלאה, יכול לעבוד גם עם רגילה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס מים
  • מיץ מלימון שלם (או כפית גדושה של מלח לימון, אם אין לכם)
  • תבלינים! מלח, פלפל, סומאק, שום גבישי עבה, טימין.

ו.. מתחילים: לוקחים כלי גדול ושופכים לתוכו את החומוס היבש. ממלאים אותו במים עד כ-3 ס"מ  מעל החומוס (השליש הראשון של האצבע). מפזרים כפית של סודה לשתייה בתוך המים ומשרים ל-12 שעות. אם במהלכן גיליתם שהחומוס  לא מכוסה במים – כסו אותו מיד! הוא די צמא.

אחרי ההשרייה, סננו את החומוס באמצעות מסננת. זו גם הזדמנות טובה לגלות חומוסים מכוערים \ גרגירי תירס שהתגנבו לחומוס. ההזדמנות הזו תחזור על עצמה בסוף הבישול, אבל החומוס יהיה חם יותר (מפתיע, נכון?) . לשיקולכם.

יאללה לסיר: את החומוסים המסוננים זרקו לסיר יחד עם ליטר וחצי של מים (לכסות את החומוס + 2 קצוות אצבע) ומבשלים על אש גבוהה כחצי שעה. אחרי רבע שעה יופיעו הרים של קצף אפור מלוכלך עם מרקם די תמוה. בעזרת כף, זרקו אותם לפח (כן, לא לכיור. די מגעיל לנקות את זה מהכיור אחר כך. מניסיון) ותמשיכו לבשל.

אחרי חצי שעה החומוסים יהיו רכים ולעיסים. המרקם שאני שואפת למצוא הוא הקדם-פירה. לא רוצה רך מדי אבל לא קשה ושובר שיניים.

סננו את החומוס באמצעות מסננת והרבה מאוד מים קרים. יש האומרים לשמור את המים של החומוס, אני חושבת שזה לא מוסיף. תזכרו שאלה המים שהביאו לכם את הקצף המגעיל ממקודם. לא ממליצה.

2014-04-20 14.23.28

במעבד המזון: שפכו את החומוסים לתוך המעבד, יחד עם הטחינה, המים, שמן הזית ומיץ הלימון. יש לכם שלוש נקודות החלטה:

  • התיבול. עשיתי שתי וריאציות (הרבה תיבול, מעט תיבול). שתיהן קיבלו תגובות חיוביות מאוד, אבל אני חובבת של תיבול כבד.
  • המרקם. יותר זמן במעבד מזון + יותר מים(חצי כוס) = מרקם יותר חלק וממרחי.
  • אפשר לשמור גרגירי חומוס שלמים לקישוט בהגשה, וגם סתם לנשנוש.

וריאציית מעט התיבול כוללת 1.5 כפיות מלח, 2 כפיות סומאק, 2 כפיות טימין, רבע כפית פלפל שחור, כף וחצי שום גבישי עבה.

טעים

האדום מבין השניים קיבל פי 2 מהתיבול לעיל. שניהם טעימים, באמת.

להגשה – קערה, קצת פפריקה ושמן זית מעל, ופיתה טובה לנגב איתה. או מצה. או ירק. או מזלג. מה שבא לכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *