עוגת מנגו-וניל

יש לי סטייה כשזה מגיע לקניות דרך האינטרנט. מה לא קניתי? החל משמלות כלה, המשך במוצרי חשמל וכלה במקלות וניל. הם היו נורא זולים!(כמו גם שמלות הכלה..)
עד עכשיו, הם שכבו אצלנו בשקט במקרר, עושים ריח מסתורי שכזה.
מנגו זה פרי הקיץ האהוב עליי, מאז שגיליתיו לפני מספר שנים. עד אז הוא היה בגדר סוד, משהו מסתורי שמפיקים ממנו משקה. עד ללפני שבוע, המנגו אצלי הגיע בשתי וריאציות: מנגו, שייק עם מנגו.
ואני רציתי עוגת מנגו. החיפוש הזה היה די דל, לא ראיתי משהו שממש פיתה אותי. דווקא אתמול, בעודי עושה את טייק 2 של העוגה הזו, ראיתי את המתכון הזה, דומה אבל שונה. מנגו הוא פרי מתוק מאוד, ולכן לא צריך הרבה סוכר במתכון הזה. רק אם ממש ממש ממש חסר לכם.

החיסרון העיקרי של העוגה הזו הוא הלכלוך. דרוש מעבד מזון, מיקסר חשמלי ושתי קערות. והתבניות. מלא כלים שבעלי צריך לשטוף אחר כך (פוסט על זה יגיע בקרוב)
המצרכים מספיקים ל-4 מאפינס יפים ותבנית אינגליש-קייק רחבה, או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

מצרכים לעוגה:

  • 4 ביצים
  • 4 מנגואים בינוניים (או 3 גדולים) בשלים(רכים), בצבע כתום (ירוק = חמוץ, כתום = מתוק)
  • 3 מקלות וניל (או 2 כפיות תמצית וניל, לנטולי המקלות)
  • 2 כוסות קמח מלא מנופה
  • 2 כפות תחליף סוכר (או יותר, לחובבי המתוק מאוד)
  • כוס רסק תפוחים
  • שקית אבקת אפייה

לקצפת (לא חובה, אבל מומלץ):

  • שמנת לקצפת (38%)
  • 2 כפות תחליף סוכר (גם פה אפשר יותר)

יש כל מיני מתכונים שבהם יש אבקת אפייה וסודה לשתייה. למה צריך גם וגם?! בתוך אבקת אפייה יש סודה לשתייה!!
ו.. מתחילים: חממו את התנור ל-180 מעלות. תחתכו את המנגו בכל דרך לבחירתכם. יש אנשים שמקלפים עם קולפן, אני בעסקי הקיפודים. חותכים פלח בצד הרחב, עושים בפלח חתכים בצורת שתי וערב ומוציאים את הריבועים לתוך קערה. אני מנקה עם האצבעות את השאריות.

את מקלות הוניל חוצים, ומוציאים את הגרירים באמצעות סכין (או ציפורניים). הגרגירים קצת מודבקים זה על זה, אז צריך למרוח אותם בתוך המנגואים שחתכנו קודם. הסבר נחמד למקלות הוניל ניתן למצוא פה.
מפרידים את הביצים, ושמים את החלבונים בצד. את החלמונים מכניסים למערבל המזון יחד עם המנגו, גרגירי הוניל, רסק התפוחים. מערבבים 2 דקות, ובזמן הזה מקציפים את החלבונים.
הקציפו את החלבונים יחד עם שתי כפות הסוכר, עד לקבלת קצף יציב (כזהשאפשר לעשות בו צורות עם המערבל).
בלילות – האיחוד: העבירו את תכולת המיקסר לקערה הכי גדולה שלכם, אתם תצטרכו אותה. קפלו פנימה את החלבונים המוקצפים (קפלו = לערבב במעגלים, כך שההקצפה תשמור על הנפח שלה)

הוסיפו את 2 כוסות הקמח ואת שקית אבקת האפייה. גם פה – ערבבו במעגלים את הקמח לתוך הבלילה. שימו לב לא לערבב יותר מדי – קמח מלא יכול להיות כבד, וערבוב מסיבי מדי יגרום לעוגה לאבד את המרקם המיוחד שלה.

תפסיקו לערבב כשאתם לא רואים שאריות קמח. הבלילה קצת מצטמצמת, וזה בסדר. לקמח יש נטייה לעשות את זה. העבירו את הבלילה לתבניות (עד גובה של שלושת-רבעי התבנית, העוגה תופחת יפה) ויאללה לתנור (180 מעלות, כאמור): קאפקייקס היו מוכנים תוך 35 דקות, והעוגה תוך 45. העוגה לא צריכה להיות לגמרי יבשה מבפנים. כשהיא מתקררת היא הכי טעימה.
אם יצא לכם קצת יבש או אם חפצה נפשכם בתוספת מגניבה – ערבבו חצי כוס ליקר שנאפס תפוזים\אמרטו\ברנדי עם חצי כוס מים רותחים. תודה גל!
אחרי שהיא מתקררת, אפשר ואף מומלץ לקשט בקצפת טרייה (פשוט.. לערבב שמנת לקצפת עם סוכר)

ואם מישהו תהה, האלגברה הליניארית שמתחת לצלחת זה בדיוק מה שהייתי אמורה לעשות בזמן שהכנתי את זה. בשתי הפעמים.
העוגה די דיאטטית (כמובן חוץ מהקצפת), ולכן גוררת מעט מאוד רגשי אשם.

אחח, מנגו.

5 תגובות על הפוסט “עוגת מנגו-וניל

  1. נשמע מעולה!
    2 טיפים מהמטבח של אמא (לפני שאני רצה להכין את זה בבית) :
    1.לנפות את הקמח לפני שמכניסים לעוגה. משפר את המרקם של כל עוגה/מאפין עם קמח (מלבד בצק שמרים, כמובן).
    2. להכין בכוס קצת ברנדי (או ליקר פירות הדר) ומים רותחים (יחס של 1:1). כשמוציאים את העוגה מהתנור – "לצפות" אותה (לטפטף עליה) עם זה.

  2. יצאו לי 4 תבניות. 4!!!
    כנראה המנגוים שלנו גדולים מדי, לא יודע..

    הצעתי: להוסיף את הקמח לחלמונים, ורק בסוף להוסיף את הקצף. כך הוא יסבול פחות ערבוב, והעוגה תצא יותר אוורירית. 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *