קראמבל שזיפים, או – מה עושים עם בעל לא צייתן?

יש לנו בעיות תקשורת. זה נכון. קורים מקרים רבים שבהם אני אומרת דבר מסויים, והתוצאה שונה לחלוטין. היום, למשל, הוא החליט לפנק אותי ביום שבו אבלה בבית, והוא יסבול לבד, בחום, בקניות. ציידתי אותו ברשימה. לכאורה הכל בסדר.

ואז הוא חוזר הביתה עם סלסלה של שזיפים.

בחיאת ראבאק, עוד שזיפים? עוד לא סיימנו את השזיפים של השבוע שעבר. שוכבים לנו 20 שזיפים בשלבים שונים של התעייפות. "הם עלו 3 שקלים לקילו!", הוא מפציר בי.
בסדר, בסדר. לא צריך להשתגע. נעשה קראמבל.

הסוד הגדול עם קראמבל טוב הוא שאין סוד גדול. כמה פשוט, ככה טעים. זה עובד נהדר עם סוגים שונים של פירות (במיוחד תותים ופירות יער – אבל זו לא העונה).
הוריאציה שלי היא שילוב של שני מתכונים, והתוצאה לא מאכזבת.

מצרכים לפירורים:

  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 3/4 כוס קוואקר עבה (אני אוהבת עבה, הדק לא מורגש מספיק) (No pun intended)
  • 3 כפות סוכר-לייט (גם סוכר תופס)
  • חופן ערמונים ופקאנים
  • 2 כפיות קינמון
  • 5-6 כפות שמן קנולה (אפשר גם שמן אחר, רק לא זית)

מצרכים לתערובת השזיפים:

  • 20 שזיפים (אדומים ו\או כתומים מבפנים)
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 לימון

הכנתי בתבנית מלבנית, חד"פית, שקונים בסופר ודורשת יחסית הרבה שזיפים. כלל האצבע פה הוא לכסות את קרקעית התבנית לגמרי (בלי חורים), ואז להוסיף עוד שלושה-ארבעה.

חותכים את השזיפים. קראתי לזה "שיטת הרישול", או "אם-אף-אחד-לא-ישים-לב-למה-להתאמץ?". חלק מהזמן יצא לי קצוץ דק, סלט סטייל, וחלק מהזמן חיפפתי לחלוטין וזרקתי חתיכות גדולות. את הזרעים ומה שמקיף אותם שמתי בצד, למשהו אחר (אולי בפוסט אחר, נראה).

קצצנו ונהנינו? סחטו מיץ מחצי לימון (עשיתי ידנית), הוסיפו את הסילאן ויאללה לערבב. המבחן האמיתי לאיזון בין החמוץ למתוק הוא הטעם של האצבע אחרי ערבוב אינטנסיבי.
קוריוז משעשע לגבי סילאן: יש הבדל תהומי בין סירופ סילאן לבין סילאן טבעי. מזמינה אתכם להסתכל במרכיבים של כל אחד מהם, בהזדמנות הבאה שאתם בסופר.

זו הייתה מרבית העבודה, וזה הזמן להדליק את התנור ולכוונו ל-180 מעלות. ועכשיו, לפירורים!

מערבבים את כל החומרים היבשים יחדיו, ומוסיפים את השמן בהדרגה. הכי חשוב – להגיע לרמת פירוריות אמיתית – כדי שנוכל להינות מהקראנץ' בהמשך.כשהפירורים מוכנים, פזרו אותם על השזיפים בשכבה אחידה.

שמים בתנור ל-25 דקות, למצב האפייה הרגיל. אחר-כך, מוסיפים עוד 3 דקות בשביל שהפירורים ישחימו קצת יותר. וזהו! טעים טעים טעים.

תגובת הבעל: פשוט רציתי קראמבל, ולא היה לי כח לבקש.
לגיטימי.

תגובה אחת על הפוסט “קראמבל שזיפים, או – מה עושים עם בעל לא צייתן?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *