וידויים ועוגת בננה

שיקרתי.
הפוסט הזה לא יהיה קשור לטיול. במקום לספר לכם על היופי של מפלי הניאגרה או ההיסטוריה האלטרנטיבית של וושינגטון – קיבלתם עוגת בננה. האמת שבעיניי זה דיל משתלם. עוד וידוי – הפוסט הזה חיכה שבוע בתנור. בלי שום סיבה.

בננה זה פרי שקל וכיף להנות ממנו, אבל בל נשכח שיש לו ערך קלורי די גבוה יחסית לפרי – 90 קק"ל -ל-100 גר'. זה אפילו לא נחשב דיאטטי, אז אין טעם לשקר לעצמנו – זה קינוח אמיתי.
מה שמתסכל במתכונים לעוגת בננות הוא שכולם מגיעים בתבנית של אינגליש קייק. למעשה ספר מתכונים אחד הלך רחוק וקרא לעוגת הבננה "לחם בננות".
לא הייתה לי שום כוונה לאפות לחם בננות. אולי כי אני לא אוהבת שמרים, אולי כי פשוט רציתי לעשות משהו טוב עם בננות שנראות כאילו מחר הן ילכו לפח, ואולי כי בעלי היקר השתמש בשתי תבניות האינגליש קייק שלנו בשביל לאפות לחם.

וידוי נוסף(השלישי עד כאן) – אין הבדל ענק בין עוגת פירות בחושה אחת לאחרת. בלי בושה אני מעתיקה חלקים נבחרים  מהמתכון לעוגת המנגו וניל, שיאלץ לשכב במגירה (או באתר) עד חזרתם של המנגואים המתוקים.

העוגה יצאה טעימה מאוד, רכה מאוד אבל נמוכה. אולי בעתיד אצליח לאפות עוגות גבוהות. אולי בעתיד אכין את אותה עוגה בתבנית יותר קטנה. שאיפות הן ללא ספק אלמנט מכריע בדרך להצלחה.

מצרכים לעוגה:

  • 3 ביצים
  • 3 בננות בשלות (זה דבש, אל דאגה) לעוגה עצמה
  • 2 כוסות קמח מלא מנופה
  • 2 כפיות תחליף סוכר (או יותר, לחובבי המתוק מאוד)
  • כוס וחצי רסק תפוחים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כף גדושה שקדים טחונים (זה מוסיף למרקם של העוגה)
  • 2 כפיות קינמון

בונוסים:

  • 2 בננות נוספות לקישוט
  • פירות יער שונים לפי הטעם

ו.. מתחילים: חממו את התנור ל-180 מעלות. לתוך מעבד המזון הכניסו את 3 הבננות, חלמוני הביצים, רסק התפוחים, הקינמון והשקדים הטחונים וערבבו 3 דקות.
הקציפו את החלבונים יחד עם תחליף הסוכר, עד לקבלת קצף יציב (כזה שאפשר לעשות בו צורות עם המערבל).

בלילות – האיחוד: העבירו את תכולת המיקסר לקערה, הוסיפו את אבקת האפייה וקפלו פנימה את החלבונים המוקצפים (קפלו = לערבב במעגלים, כך שההקצפה תשמור על הנפח שלה).
אם אתם בעסקי פירות היער, עכשיו יהיה הזמן הנכון להוסיף אותם לבלילה.
הוסיפו את 2 כוסות הקמח (המנופה, כן?) וערבבו במעגלים את הקמח לתוך הבלילה.
תפסיקו לערבב כשאתם לא רואים שאריות קמח. הבלילה קצת מצטמצמת, וזה בסדר. לקמח יש נטייה לעשות את זה.
עוד משהו עשיתי היה לפרוס את 2 הבננות (שהשארתי לבונוסים) לעיגולים קטנים ולשקע אותם בתוך העוגה.
העבירו את הבלילה לתבניות ויאללה לתנור (180 מעלות, כאמור): העוגה הייתה מוכנה תוך 45 דקות. חוק הקיסם תקף בעוגה הזו (הכניסו קיסם למרכזה, יבש == מוכן).

 העוגה מוצלחת בוודאות. העזנו להשאירה 2 חתיכות אחרונות על הספה והן נטרפו על ידי בלה, הכלבה המורעבת.
בלה-Out!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *